THE DEFINITIVE GUIDE TO VOETBALWERELD

The Definitive Guide to voetbalwereld

The Definitive Guide to voetbalwereld

Blog Article

Zoals diversiteit buiten de lijnen. Zo is slechts five% van de raad van bestuur van de BVO’s vrouw. En ook op het gebied van duurzaamheid zijn we nog lang niet klaar want slechts 36% van de BVO’s heeft een concreet duurzaamheidsbeleid. Het onderzoek

Zoals gezegd we zijn nu allemaal trots op Oranje. Maar besef dit: zonder de geweldige sportinfrastructuur hadden deze talenten nooit kunnen schitteren. Nederland is een klein, maar uniek sportland.

Betaald voetbal is niet ‘maar een spelletje’, het speelt een belangrijke rol in het leven van miljoenen mensen in Nederland.

Zo is de diversiteit in de kleedkamer aanwezig, maar in mindere mate op de tribunes en in de besturen van clubs. Ook op het gebied van duurzaamheid kunnen nog stappen gezet worden. Belangrijkste cijfers

Het inwonertal for each gemeente is gebaseerd op de cijfers van het CBS (2023). De facts werd verzameld op basis van de postcodes van seizoenkaarthouders.

De gemeente fulfilled het hoogste aantal seizoenkaarthouders van een club krijgt de kleur met honderd procent kleurdichtheid op de kaart. Gemeenten waar tussen één en vijf procent van de seizoenkaarthouders van een club wonen, krijgen een kleurdichtheid van 70 procent. Gemeenten waartussen vijf en ninety nine procent van de seizoenkaarthouders van een club wonen, krijgen een kleurdichtheid van 90 procent.

Eerdergenoemde cijfers onderbouwen dat betaald voetbal een positieve invloed heeft op het sociaal maatschappelijke vlak en op het welzijn van mensen, maar hoe zit dat satisfied de economische waarde?

Betaaldvoetbalclubs helpen proactief mensen vooruit in het leven. Dat gebeurt by using verschillende maatschappelijke projecten op gebied van participatie, educatie, gezondheid en re-integratie op de arbeidsmarkt. Zo helpen BVO’s bijvoorbeeld kinderen die moeilijk kunnen leren, kunnen mensen achieved een afstand tot de arbeidsmarkt by using het netwerk van de club re-integreren en zijn er middagen waarop demente ouderen aan de hand van foto’s herinneringen ophalen aan vervlogen tijden. Elk jaar doen in totaal 283.299 deelnemers hieraan mee, een verdubbeling 10 opzichte van 2015. Hiermee maakt het betaald voetbal voor velen immediate het verschil. Hogere bijdrage BBP Eerdergenoemde cijfers onderbouwen dat betaald voetbal een positieve invloed heeft op het sociaal-maatschappelijke vlak en op het welzijn van mensen, maar hoe zit dat achieved de economische waarde? De onderzoekers berekenden dat de directe bijdrage aan het Bruto Binnenlands Item (BBP) van Nederland op 2,03 miljard euro uitkomt. Ter vergelijking: in 2015 lag dit bedrag 60% lager dan nu. Nederlanders besteden dus veel meer geld dan voorheen aan betaald voetbal. Variërend van het kiezen van een abonnement op ESPN voor live-wedstrijden tot en met het bestellen van een hapje en drankje in het café als Males daar voetbal kijkt.

Het rapport maakt naast de directe effects ook de indirecte waarde duidelijk. Die is minstens zo belangrijk. Profclubs vormen een platform voor lokale en regionale partijen om te verbinden en van betekenis te kunnen zijn.

Voetbalfans vind je in heel Nederland. Zo wonen in alle 342 Nederlandse gemeentes voetballiefhebbers die in het bezit zijn van een seizoenkaart van hun favoriete club en in elke gemeente zelfs minstens acht seizoenkaarthouders.

De directe bijdrage van het betaald voetbal aan het Nederlandse BBP is 2,8 miljard euro. Een grote toename in het aantal voetballiefhebbers werkt doorway op de consumentenbestedingen en zorgt daarmee voor een grotere bijdrage aan het BBP.

Dat betekent dat een voetballiefhebber maar liefst 28% van zijn of haar vrije tijd besteedt aan voetbal. Het grootste gedeelte besteedt de voetballiefhebber aan het kijken naar voetbal gerelateerde programma’s op de televisie, gevolgd door stadionbezoeken en het volgen van het betaald voetbal by using social websites. Een deel van de voetbalsupporters is veelvuldig in de stadions te vinden. Wekelijks komen er in de eredivisiestadions ruim eighteen.000 mensen bijeen. Podium voor maatschappelijke thema’s

Het betaald voetbal is een podium voor belangrijke thema’s en maakt voor duizenden mensen het verschil. Dit gebeurt by way voetballiefhebbers of verschillende maatschappelijke projecten op het gebied van participatie, educatie, gezondheid en re-integratie op de arbeidsmarkt. Zo helpen clubs through de kracht van voetbal bijvoorbeeld jongeren satisfied hun persoonlijke ontwikkeling, helpen ze mensen satisfied een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan en zorgen ze dat supporters werken aan hun gezondheid through gezondheidsprojecten.

Gemeenten fulfilled minder dan vijf seizoenkaarthouders van een club worden niet apart weergegeven. Gemeenten zonder kleur geven aan dat er geen club is achieved meer dan vijf seizoenkaarthouders, of er zijn geen gegevens beschikbaar voor die gemeente.

De aangekondigde lastenverzwaring op Activity gaat op de lange termijn meer kosten dan dat het nu oplevert

Report this page